Kako početi Email Newsletter od nule?

Kako početi Email Newsletter od nule?

Ukoliko ste početnik u online prodaji i marketingu, ideja o sastavljanju email newslettera može delovati zastrašujuće.
Pitanja kao što su: Kako da započnem newsletter? Sta tačno treba da sadrži newsletter? Kao i mnoga druga, kriju se u nastavku ovog teksta.

Ono što treba da znate je da 80% poruka koje cirkulišu internetom odu u SPAM. Da se tako nešto ne bi dešavalo sa newsletterom koji šaljete svojim primaocima, potrebno je da ih pozovete da Vas dodaju među svoje kontakte. Pošiljaoci sa takozvane “Bele liste”, odnosno oni koji su dodati među kontakte često zaobilaze Filtere sadržaja čija je uloga da dozvoli ili odbije slanje poruka iz više razloga.

Jedan od važnijih, ako ne i najvažnijih, elemenata u kreiranju sadržaja newslettera je privlačna poruka.
To je poziv da vaši primaoci otvore i pročitaju sadržaj. Nema svrhe kreirati newsletter ako ga niko ne čita. Kada je sam sadržaj u pitanju, pokušajte da se fokusirate na jednu, dve ili najviše 3 stvari. U suprotnom cela vaša poruka gubi smisao i zbunjuje čitaoca. Glavni sadržaj može biti bilo šta od proizvoda ili usluga, promocija, kupona, promotivnh kodova, članaka ili preuzimanja online brošura ili kataloga. Ukoliko imate više stvari koje se istovremeno dešavaju u okviru Vaše firme i želite da o tome vaši čitaoci saznaju, najbolje je da iskreirate više newlettera koji će imati pojedinačnu poruku.

Dodavanjem logotipa u email newsletter je veoma važno i na to ne treba zaboraviti jer time podsećate ljude o važnosti Vašeg brenda i dajete mu na značaju.

Obavezno uključite društvene mreže: Facebook, Twitter, Pinterest, Google+, ili ostale koje koristite kako bi se čitaoci mogli pridružiti njima. Poželjno mesto za dodavanje ikonica društvenih mreža je na samom dnu newslettera pre linka za odjavu, osim ukoliko ne želite da one budu više vidljive, pa ih postavite na drugo vidnije mesto.

Mi smo vas samo uputili u ovu temu, a prave praktične savete čućete od naših predavača na konferenciji Jagodrom. Registrujte se na www.jagodrom.rs