Zašto je online prodaja dobar izbor?

Zašto je online prodaja dobar izbor?

Nije retkost da dobra preduzetnička ideja bude odbačena pred činjenicom koliko sredstava treba za njeno ostvarivanje. Ukoliko je ta ideja podrazumevala prodaju proizvoda, imamo dobre argumente zašto je online prodaja nešto od čega ne treba tako lako odustajati.

Prvi i najbolji razlog jeste upravo to što ne morate imati fiskalnu kasu, a ulaganje u realizaciju je minimalno. Rizik, naravno, ne možemo nikada isključiti, ali je u ovom slučaju sveden na minimum, jer se ulaže neuporedivo manje nego što bi to bio slučaj sa pravom prodavnicom.

Osim što je dobar izbor za one koji tek kreću sa pokretanjem posla, odlična je prilika i za one koji se već bave nekom vrstom prodaje. Proširenje poslovanja online prodavnicom je idealno za dolaženje do novih kupaca, koji geografski nisu u vašoj neposrednoj blizini. Pored toga, online prodaja vam omogućava da formirate svoju bazu klijenata sa kojima možete nastaviti komunikaciju kroz e-mail ili SMS marketing.

Naravno, moramo biti realni i naglasiti da bez učenja, usavršavanja i konstantnog praćenja tržišnih zahteva i razvoja novih tehnologija ne možemo očekivati ni dugoročan uspeh. Zato online prodaja jeste dobar izbor, ali za one koji su spremni da stalno unapređuju svoje poslovanje.

Ukoliko želite da se detaljno upoznate sa pravnim začkoljicama vezanim za online prodaju, poslušajte predavanje IT pravnika, Žarka Ptičeka, na konferenciji Jagodrom. Registrujte se na www.jagodrom.rs